Lokren bolji od Kortrijka, Zukanović promašio penal

Belgijska Pro League

Lokren bolji od Kortrijka, Zukanović promašio penal

A. Haznadarević

U prvom duelu dvadesetprvog kola belgijske Pro lige, Kortrijk je poražen na svom terenu od momčadi Lokrena rezultatom 3:2.

Gosti su bolje otvorili susret, pa su već nakon 35. minuta igre imali dva gola prednosti. Prvo je Marić pogodio u 17. minutu, da bi isti igrač  nešto kasnije udvostručio vodstvo preciznim šutem sa bijele tačke.

 

Tri minuta nakon toga Nfor Webnje je umanjio na 1:2, a s tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

 

U nastavku uzbudljiv meč, prvo je dosuđen jedanesterac za Kortrijk, koji naš reprezentativac Ervin Zukanović nije uspio realizovati, a ubrzo nakon toga isključen je i njegov saigrač Chavarria. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

 

U 78. minutu domaći dolaze do izjednačenja, a pogodio je Oussalah. Ipak, pet minuta kasnije Harbaoui postiže pogodak za pobjedu Lokrena rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.