Lončar: Tužan kraj sezone

Košarkaš Studenta za SportSport.ba

Lončar: Tužan kraj sezone

D. Vejo

Nakon što je sanirao tešku povredu, košarkaš Studenta Peđa Lončar, ove zime ponovo je stao rame uz rame sa svojim saigračima.

Povratak nije mogao biti bolji. Vratio se na velika vrata. Iako je njegov tim sinoć poražen na gostovanju u Ugljeviku od ekipe Rudara, Peđa je blistao.

U svoju statistiku je upisao velikih 26 poena, što je bilo dovoljno da ponese titulu najefikasnijeg igrača banjalučkog Studenta.

"Na terenu se osjetio nedostatak Srđana Lončara. On nam je glava i rep na parketu. Igrao je veoma malo, s obzirom da ima povredu ručnog zgloba. Mi smo se borili koliko smo mogli, fantastične odluke arbitara su nas naterale da stanemo u zonu, koja nije naša uobičajena odbrana, pa smo tu imali nekoliko propusta. Napad smo solidno igrali, samo nas već pomenute sudije nisu ispoštovale na neke očigledne faulove u četvrtoj četvrtini. Volio bih da ima više pravde, a ne da arbitri rade šta hoće na terenu i da se sve vrti oko njih. Žao mi je zbog svega, jer sada ni teoretske šanse nemamo za ulazak u play-off. Tužan kraj sezone", rekao je za SportSport.ba košarkaš Studenta, Peđa Lončar.

Naredni meč, Student igra pred svojom publikom u Kampusu, a za protivnika imat će gradskog rivala Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi