Lopetegui Courtoisa ponovo ostavio na klupi: Navas je još uvijek broj 1.

Odabrana postava za Gironu

Lopetegui Courtoisa ponovo ostavio na klupi: Navas je još uvijek broj 1.

Fudbaleri Girone i Real Madrida uskoro će izaći na teren u okviru 2. kola španske La Lige.

Trener Kraljevskog kluba Julien Lopetegui odabrao je postavu za ovu utakmicu, a ona je u najmanju ruku ponovo zanimljiva.

Iako su mnogi smatrali da će belgijski golman Thibaut Courtois konačno dobiti šansu da brani, to se ni večeras nije desilo, nego je Keylor Navas ponovo na golu od prve minute.

Kostarikanski čuivar mreže je i nakon dolaska Courtoisa u tim najavio da mu je veća želja da umre nego da ode iz Reala te je portučio kako će se boriti sa mjesto na golu. To mu očigledno za sada ide veoma dobro jer je i u trećem uzastopnom zvaničnom meču prvi golman.

Inače, Lopetegui je na klupi ponovo ostavio Luku Modrića i Raphaela Varanea koji su igrali finale Mundijala, pa su očigledno na nešto dužoj poštedi.

Kada su u pitanju fudbaleri koji će se naći na terenu od prve minute, treba spomenuti da sastav nije znatno drugačiji u odnosu na prethodne utakmice, a u to ćete se uvjeriti i sami.

Sastav Reala:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navas, Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro, Asensio, Isco, Bale, Benzema.

Susret između ove dvije ekipe počinje od 22.15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti