Lopetegui: Jučer mi je bio najtužniji, a danas je najsretniji dan u životu

Novi trener Real Madrida

Lopetegui: Jučer mi je bio najtužniji, a danas je najsretniji dan u životu

E. Škorić

Novi trener Real Madrida Julen Lopetegui danas je predstavljen javnosti, a zajedno s predsjednikom kluba Florentinom Perezom govorio je o nedavnim dešavanjima.

Lopetegui je uzdrmao Špance jer je preuzeo klupu Reala u vrijeme dok je kao selektor Španije boravio u Rusiji, a da pritom nije obavijestio rukovodstvo Saveza i predsjednika Luisa Rubialesa, zbog čega je okarakterisan kao izdajnik. Dobio je otkaz u Furiji, a danas je javnosti objasnio šta se sve dešavalo posljednjih dva-tri dana.

"Nakon što mi je umrla majka, jučerašnji dan mi je bio najtužniji u životu, a danas mi je najsretniji u životu", rekao je Lopetegui, dodavši:

"Lojalnost znači govoriti istinu. Kada je postojalo nešto što se trebalo znati, predsjednik Rubiales je bio prva osoba koja bi to saznala. Želio sam se obratiti na press konferenciji istog dana, ali on je bio daleko, tako da sam ga morao čekati. Kada je u pitanju ono što se dešavalo kroz tih nekoliko sati, stvarno nisam bio u toku toga".

"Željeli smo biti iskreni prema svima i javno obznaniti naš dogovor. Sakrivanje istog bi bilo loše", tvrdi trener Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Željeli smo sve pojasniti kada bude konkretno, a ne prije toga. Čestitao mi je i bio je ugodan (predsjednik Saveza), ali ne znam šta se onda desilo. Ja sam veoma odan svojim odgovornostima. Ja sam miran. Svi smo poprilično mirni. Ponijeli smo se iskreno i profesionalno. Druga stvar je što se predsjednik želi ponašati na određen način. To stvarno ne znam i ne zanima me. Želio bih da je Rubiales uradio neke stvari na drugačiji način, ali vrijeme ne možete vratiti. Uvjereni smo da smo sve uradili iskreno i čisto. Promijenio bih samo Rublesovu reakciju, no to se više ne može popraviti", istakao je novi trener evropskog prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi