Lopetegui nije želio biti pohlepan, ali Bernabeu svejedno napušta sa ozbiljnom zaradom
(Foto: EPA) Nakon niza loših rezultata Real je dočekao i gostovanje na Nou Campu. Poraz do Barce rezultatom 5:1 je bio previše, pa je Lopetegui ostao bez posla.

Na klupi Kraljeva je izdržao svega dva mjeseca

Lopetegui nije želio biti pohlepan, ali Bernabeu svejedno napušta sa ozbiljnom zaradom

Julen Lopetegui je nakon niza loših rezultata i debakla u El Clasicu u ponedjeljak dobio otkaz na klupi Real Madrida.

Predsjedniku Reala Florentinu Perezu je jako brzo ponestalo strpljenja za bivšeg selektora Crvene furije, pa je Lopetegui samo 139 dana proveo na klupi Kraljeva.

Ipak, Santiago Bernabeu je napustio sa finom zaradom. Lopetegui je u julu potpisao trogodišnji ugovor koji mu je garantovao 18 miliona zarade, ali je klupu Kraljeva napustio nakon četiri mjeseca.

Kako prenose španski mediji, Lopetegui nije želio tužiti Real kako bi dobio sav novac koji mu prema ugovor pripada, ali će uskoro biti bogatiji za tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Lopetegui je odlučio "uzeti" tri miliona eura od Reala što je ekvivalentno šestomjesečnoj zaradi po njegovom sada već raskinutom ugovor sa Kraljevima.

Podsjetimo, za privremenog šefa struke Real Madrida je postavljen Santiago Solari, bivši fudbaler i trener omladinski kategorija Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi