Lopta i knjige ne idu skupa? Golman FK Krupa dokazao je suprotno

Marković diplomirao u Zagrebu

Lopta i knjige ne idu skupa? Golman FK Krupa dokazao je suprotno

Nogometaše obično prati onaj stereotip da im škola nije baš omiljena, a rijetki među njima "zalutaju" na fakultet.

Taj uvriježeni klišej je demantovao golman Krupe Matej Marković. Profesionalno bavljenje nogometom traži puno odricana, slobodnog vremena je malo i rijetki ga baš koriste za učenje, međutim Marković je pokazao kako lopta i akademska karijera mogu stati u istu rečenicu.

Nakon nekoliko godina studiranja Marković je dobio diplomu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na studijskom programu menadžment, a da je diplomirao 'pohvalio' se i na društvenim mrežama, gdje je dobio mnoštvo čestitki.

Marković se na ovaj način priključio čitavom nizu imena koji ruše stignmu o tome da nogomet baš i nije igra akademskih građana. Neki od najpoznatijih nogometaša koji su uspjeli diplomirati i oplemeniti svoju karijeru su, između ostalog, Edin Džeko, Andres Iniesta, Robert Lewandowski, Simon Mignolet...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Marković u našoj zemlji brani od 2017. godine. Najprije je stajao na golu Čelika, da bi potom prešao u Krupu u kojoj je i trenutno, međutim već neko vrijeme se špekuliše kako je 'zapao za oko' i klubovima iz inostranstva, te da ne bi bilo iznenađujuće da napusti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti