Loptu zamijenio biznis: Bivši igrači Željezničara danas proizvode rakiju

Sa Željezničarom su bili prvaci

Loptu zamijenio biznis: Bivši igrači Željezničara danas proizvode rakiju

Istraživanja koja su sprovedena prije nekoliko godina pokazala su kako manje od jedan posto fudbalera tokom karijere može zaraditi dovoljno da bez straha od finansijskih problema provede mirovinu. 

Ostali ili propadnu ili se nakon karijere moraju baviti nekim drugim poslom. S obzirom na primanja taj postotak je vjerovatno i manji u Bosni i Hercegovini, pa stoga i ne čudi što je veliki broj nogometaša novce uložio u privatni biznis. Kemal Elkaz koji je igrao za Željezničar postao je taksista, Alen Škoro vodi prestižni kafić u srcu Baščaršije, dok bivši fudbaler Sarajeva Nijaz Ferhatović ima ćevabždinicu.

Lazar Popović i Mirko Radovanović koji su sa Željezničarom bili šampioni 2010. godine odlučili su se za nešto drugačiji biznis. Kako su danas u mirovini posvetili su se svijetu voćarstva i na četiri parcele imaju u Čačku skoro 3.000 stabala dunje, koju koriste za proizvodnju rakije za koju se čulo i među bivšim njihovim saigračima.

"Dolaze narudžbe, mnogi žele da probaju, da vide kako Lazo (Lazar Popović op.a) i ja to radimo", kaže Mirko kroz smijeh za SportSport.ba. 

Rakija je u Srbiji veoma popularno piće. Uz nju se dolazi na ovaj svijet, ali i ispraća sa njega... Ko pogodi notu i crtu iz kazana čekaju ga i slava i zarada, a ko promaši - nestane sa tržišta. Nekadašnji fudbaleri Željezničara se nadaju da će imati uspjeha u novom poslu, koji ih relaksira i opušta, no u prvom planu im je svakako i trenersko usavršavanje.

U N/FSBiH već neko vrijeme Radovanović sa Popovićem pogađa program za dobijanje UEFA-ine A licence kako bi se mogao baviti trenerskim poslom, a od onih koji su ga trenirali u prošlosti, posebno izdvaja Amara Osima koji bez njega gotovo i nije mogao da zamisli prvu postavu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I danas se često sjetim perioda provedenog u Željezničaru. Rezultati nisu izostajali, u prvoj sezoni smo osvojili šampionat, naredne Kup BiH... Ma, to je bio najljepši period u mom fudbalskom životu. Bilo je dobro prije i nakon sarajevske epizode, ali u Željezničaru je bilo fenomenalno", kaže Radovanović.

Od ranije se proizvodnjom rakije također bavi i bivši selektor reprezentacije Srbije i predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Lazar Popović, najgori igrač u historiji želje
22 2
Fcs
Jebo vas Amar u sred guzice pravoslavne.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi