Suspendovan pomoćni sudija sa utakmice FK Željezničar - HŠK Zrinjski!
Udovičića (drugi s desna na lijevo) skupo koštale greške

Do daljenjeg "na hlađenju"

Suspendovan pomoćni sudija sa utakmice FK Željezničar - HŠK Zrinjski!

A. Čaušević, foto: T. Hebib

U derbiju 3. kola Željezničar je bio bolji za jedan gol od Zrinjskog te je na kraju upisao veoma važan trijumf protiv direktnog konkurenta u borbi za vrh tabele. 

Plavi su slavili sa minimalnih 1:0, a gol odluke u 59. minuti zabio je Sulejman Krpić koji se najbolje snašao u protivničkom kaznenom prostoru nakon jedne odbijene lopte.

Skoro 8.000 gledaoca je moglo uživati u tipičnoj prvenstvenoj utakmici, a rezultat je mogao biti i drugačiji da nije bilo određenih sudijskih propusta.

Na Grbavici se nije proslavio prvi pomoćni sudija, Sreten Udovčić, koji je mahanjem zastavicom objema ekipama svirao nepostojeće ofsajde.

Arbitar iz Prijedora je dosudio ofsajd u prvom poluvremenu kada ofanzivac Željezničara Asim Zec nije bio najbliži protivničkom golmanu, dok je u drugom dijelu susreta svirao ofsajd za Zrinjski iako nije bilo govora o nepostojećoj poziciji.

Nakon ovih grešaka na redovnoj sjednici Komiteta za sudije i suđenje odlučeno je da se Udovičić suspenduje do daljnjeg.

Sporne situacije koje su skupo koštale Udovičića pogledajte ispod. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Zeljo se vratio korjenjima, vec stimaju utakmice.
41 0
faraon14
meni nije jasno a niko da pita savez ili sudijsku organizaciju zasto nikad nije suspendovan sudija irfan peljto zbo propusta na utakmici zrinjski -radnik gdje je direktno uticao na rezultat dosudio penal nepostojeci za zrinjski i ponistio cist go za radnik irfana hadzića
25 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi