Lorenzo Pellegrini uzvratio Špancima: Oni pretjeruju, trebali bi učiti od nas
Pellegrini je bio strijelac trećeg gola

Igrači Španije su se žalili da su Italijani sinoć igrali prljavo

Lorenzo Pellegrini uzvratio Špancima: Oni pretjeruju, trebali bi učiti od nas

S. Pašalić

Reprezentacija Italije do 21 godine je sinoć u utakmici Evropskog prvenstva savladala Španiju sa 3:1.

Španija je povela sa 1:0, ali su Italijani stigli do preokreta i pobjede. Međutim, nakon utakmice kapiten Španije Jesus Vallejo je izjavio kako su igrači Italije igrali jako prljavo.

Sada je uslijedio i odgovor Italijana, a stigao je od Lorenza Pellegrinija koji je rekao: "Oni bi trebali učiti od nas".

"Španski igrači moraju shvatiti da postoji fizički kontakt u nogometu. Sinoć su mnogi od njih pretjerali"

"Kada je riječ o tehničkoj kvaliteti treba im skinuti kapu, ali za sve ostalo uistinu trebaju učiti od nas."

Španci nisu bili zadovoljni ni jedanaestercem, jer je Pellegrini bio srušen, a zatim je postignut gol za 3:1.

"Bio sam uvjeren da je tako jasno da će sudija dosuditi čak i bez asistencije VAR-a. Istina je da je faul počeo izvan šesnaesterca, ali nastavio sam ići još nekoliko metara u nadi da ću još uvijek moći doći do Riccarda Orsolinija.

"U ekipi postoje tri osobe koje su zadužene za izvođenje penala, prvi smo ja i Federico Dimarco, a onda Orsolini. Osjećao sam se spremnim i zato sam i pogodio"

"Sada smo malo sigurniji i dobro je da smo na poluvremenu protiv Španije rekli jedni drugima da je važno nastaviti igrati naš nogomet, šta god da se dogodi"

"Bio je to pravi korak naprijed, ali ako ne dobijemo sljedeću utakmicu, osjećat ćemo se kao da je bilo uzaludno.", zaključio je Pellegrini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi