Moskovljani slavili s 2:0

Loša igra u drugom dijelu presudila Sarajevu protiv Spartaka

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva poraženi su od moskovskog Spartaka u prijateljskoj utakmici u Sloveniji rezultatom 2:0.

Bordo tim ima nekoliko jakih rivala u pripremnom periodu u Sloveniji, a nakon sigurne pobjede nad Zagrebom, momčad Almira Hurtića poražena je od Spartaka s 2:0.

Unatoč porazu, treba kazati da je Sarajevo igralo dosta dobro protiv snažnog ruskog kluba, posebno u prvom dijelu. U drugom su ipak Rusi pokazali snagu.

Dobra utakmica, veliki broj šansi, a u 22. minuti Almir Bekić je zatresao prečku Moskovljana sjajnim udarcem. Imao je i Duljević jedan pokušaj s distance. Spartak je također prijetio, ali ostalo je 0:0 do poluvremena.

U nastavku je Hurtić dao priliku i drugim igračima, Spartak je preuzeo incijativu i poveo preko Praoesa, koji je u 53. minuti bio precizan iz slobodnog udarca. Prethodno je Amer Bekić propustio šansu za bh. tim.

Spartak je u 63. minuti pogodio prečku, opet je Promes prijetio, koji je također imao jednu situaciju jedan na jedan. Moskovljani su u nastavku bili bolji, a u samoj završnici došli su nakon lijepe akcije do drugog gola.

Dodajmo da zbog lakše povrede na treningu nije bio u rosteru bordo tima sjajni napadač Leon Benko.

Od prve minute u Sarajevu su igrali: Pavlović, Kadušić, Almir Bekić, Novaković, Kovačević, Rustemović, Sarić, Ćetković, Duljević, Ahmetović, Amer Bekić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na poluvremenu su ušli Adilović, Balić i Mihojević. Kasnije su šansu dobili i Radovac, Hodžić i Husejinović.

Vidi video!
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi