Loša noć za Izraelce, ispao i Lech, St. Etienne lagano dalje

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati

Loša noć za Izraelce, ispao i Lech, St. Etienne lagano dalje

Edmir Škorić

Završeno je još sedam uzvratnih susreta trećeg pretkola Evropske lige. Od natjecanja su se oprostili Lech, Milsami, Hapoel Tel Aviv... 

Poljski Lech nije uspio da se plasira u četvrto pretkolo unatoč 2:1 pobjedi. U Poznanju su savladali Žaligiris, a Litvanci idu dalje zbog gola postignutog u gostima. U prvom susretu je, podsjećamo, bilo 1:0.

Poveli su gosti i večeras, a strijelac za 0:1 bio je Leliuga u 29. minuti. Uspio je Lech preokrenuti u samoj završnici golovima Teodorczyka tri minute prije kraja utakmice, te autogolom Perića u 90. minuti, ali se ispostavila samo pirova pobjeda za Poljake, koji ipak neće dočekati evropsku jesen. Azerbejdžanski

Karabakh je u Švedskoj slavio protiv Geflea s 2:0 i s ukupnih 3:0 ide dalje, a istim rezultat je dvomeč sa škotskim Motherwellom završio ruski Kuban. Francuski St. Etienne je, očekivano, još jednom uvjerljivo savladao moldavski Milsami. U prvom susretu je bilo 3:0, baš kao i večeras. Strijelci za St. Etienne bili su Brandao, Hamouma i Nicolita.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Portugalski Estoril izbacio je Hapoel Ramat Gan, savladavši domaćina u Izraelu s 1:0. Rumunski Panduri izbacio je Hapoel nakon 2:1 pobjede u Tel Avivu, a jedini izraelski klub koji je uspio proći dalje jeste Maccabi iz Haife, koji je s 3:0 deklasirao Ventspils.

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati:
Maccabi Haifa - Ventspils 3:0 (Smirnovs 35 - ag, Rayo 41, 53)
Gefle - Karabakh 0:2 (Chumbinho 41) Reynaldo 50)
Milsami - St. Etienne 0:3 (Brandao 29, Hamouma 39, Nicolita 69)
Hapoel Ramat Gan - Estoril 0:1 (Evandro 11 - penal)
Kuban - Motherwell 1:0 (McManus 51 - autogol)
Lech - Zalgiris 2:1 (Teodorczyk 87, Perić 90 - ag/ Leliuga 29)
Hapeol TA - Panduri 1:2 (Damari 21 - penal/ De Oliveira 34, Ciucur 50)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.