Loše izdanje Slobode, Široki slavio na Tušnju

Gosti s punim plijenom napuštaju Tuzlu

Loše izdanje Slobode, Široki slavio na Tušnju

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su danas u gostima ekipu Slobode s minimalnih 1:0 u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda je zaprijetila prvi put u četvrtoj minuti kada je Husejinović pokušao iz slobodnjaka, no ostalo je 0:0. Najbolju šansu u prvom poluvremenu vidjeli smo u 29. minuti i to pred golom domaćeg tima. Široki je bio u opasnom naletu kada je Jurić izašao sam na gol Slobode, ali je Čokorilo zaustavio njegov udarac.

Do kraja prvog poluvremena igralo se većinom između dva kaznena prostora i nije bilo opasnijih prilika. Ipak, na samom startu drugog dijela Široki Brijeg je poveo na Tušnju. Jedan od igrača gostiju uputio je udarac, a loptu je zaustavio Jurić koji je uz dosta sreće savladao Čokorila za 0:1 i veliko slavlje gostiju.

Desetak minuta kasnije domaći su imali veoma dobru šansu preko Alispahić koji je šutirao iskosa, no Bilobrk je odbranio njegov šut. U 66. minuti posao Slobodi dodatno je otežao Hadžanović koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te su domaći do kraja meča morali igrati s igračem manje a domaći navijači se nisu lako pomirili sa ovakvom odlukom.

Pet minuta kasnije veoma dobra šansa za goste kada je pokušao Begonja, no na sreću domaćih lopta odlazi pored gola. Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, te je ostalo 0:1 za gostujući tim koji sasvim zasluženo nosi bodove s Tušnja.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Sloboda - Široki Brijeg 0:1 (Jurić 49')

FK Sloboda: Čokorilo, Adžem, Salihović, Pršeš, Husejinović, Smajić, Ivetić (K), Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Bilobrk (K), Kožul, Matić, Eliomar, Ćorluka, Popović, Jure, Kovačić, Begonja, Perković, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi