Željezničar ne smije kiksati, zanimljivo i na Tušnju
U direktnom prenosu na Moja TV bit će dueli između Željezničara i Tuzla Cityja, te Slobode i Širokog Brijega (Foto: SportSport.ba)

Danas preostale tri utakmice Premijer lige BiH

Željezničar ne smije kiksati, zanimljivo i na Tušnju

U sklopu 17. kola Premijer lige BiH danas će biti odigrane preostale tri utakmice. Najviše pažnje svakako plijeni duel na Grbavici, gdje će poljuljani Željezničar ugostiti Tuzla City, a uzbuđenja svakako neće nedostajati ni u mečevima Slobode i Širokog Brijega, te GOŠK-a i Krupe.

Željezničar je izgubio na posljednje dvije utakmice i za liderom Sarajevom zaostaje devet bodova, pa je stoga Plavima pobjeda imperativ, međutim ono što u velikoj mjeri otežava posao treneru Milomiru Odoviću jesu povrede i suspenzije nekoliko nogometaša.

"Ovo je izuzetno važna utakmica, postoji imperativ pobjede i morat ćemo se nekako iznijeti sa tim. Objektivno, sa pobjedom mnoge stvare bi došle na svoje. Naravno, najvažnije je da dođemo do igre, to je prvo i činjenica je da imamo određenih kadrovskih problema, no bez obzira na to, svi igrači su dobro radili. Ovi koji su na raspolaganju su spremni i motivisani, nadam se da ćemo odabrati one koji će biti najspremniji da odigraju dobru utakmicu, nadam se pobjedi", rekao je Odović uoči utakmice.

Gostima iz Simin Hana gotovo nikada ne nedostaje motiva kada igraju kod momčadi iz vrha tabele. Dobru partiju su pružili na Pecari, Pod Bijelim brijegom, Koševu, Bilinom polju...

"Upoznati smo dobro sa Željezničarom. Oni imaju određene probleme, taj negativan niz i nedostatak nekoliko igrača, što ćemo pokušati iskoristiti. Zato se imamo čemu nadati u Sarajevu", mišljenja je trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević.

Sloboda je pobjedom u Krupi na Vrbasu najavila izlaz iz rezultatske krize, a današnji meč na Tušnju je važan i za Tuzlake i Širokobriježane, jer se igra za četvrto mjesto na premijerligaškoj tabeli.

"Očekujem jako dobru utakmicu, kakve su bile i prethodne sa Širokim Brijegom. Iako imamo problema sa igračkim kadrom, vjerujem da će ovaj put sreća biti malo više na našoj strani i da ćemo ostvariti pobjedu", kazao je Slobodin trener Zlatan Nalić pred utakmicu sa Širokim Brijegom koji, s druge strane, već tri utakmice ne zna za pobjedu.

U Gabeli će se sastati GOŠK i Krupa. Riječ je o momčadima koje se nalaze na dnu tabele, pa stoga ni jednima ni drugima ne odgovara remi u ovom meču, a u blagoj prednosti gledajući formu je GOŠK.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Parovi i satnica:

GOŠK - Krupa (13:30)
Sloboda - Široki Brijeg (13:30)
Željezničar - Tuzla City (16:30)

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Kikso
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi