Loše stanje u Borcu vratilo Novi Pazar u Prvu ligu Srbije
Foto: Facebook / FK Novi Pazar

FSS odlučio vratiti "Plave" u drugi rang

Loše stanje u Borcu vratilo Novi Pazar u Prvu ligu Srbije

Ekipa Novog Pazara će i u narednoj sezoni igrati Prvu ligu Srbije, odluka je to koju je donio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

Naime, Borac iz Čačka je zbog finansijskih problema i nedostatka uvjeta odlučio odustati od takmičenja u Prvoj ligi Srbije.

Tako je ostalo jedno upražnjeno mjesto u drugom rangu srbijanskog fudbala, a FSS je odlučio istu ustupiti Novom Pazaru.

Novi Pazar je prošle sezone ispao iz Prve lige u Srpsku ligu Zapad, ali će zbog nevolja Borca i naredne ipak igrati u drugom rangu fudbala u komšiliku.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ne sumnjamo da je Izvršni odbor FSS odnio pravu odluku i potrudićemo se da opravdamo povjerenje. Oformićemo dobar tim, imamo odličnu i infrastrukturu, a cilj je dalja stabilizacija kluba", izjavio je generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović.

Novi Pazar već u subotu, 3. augusta, počinje takmičenje u novoj sezoni Prve lige Srbije i to gostovanjem beogradskom Sinđeliću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi