Loše stanje u FK Novi Pazar izmaklo kontroli

Klub napustili Dario Damjanović i Denis Mujkić

Loše stanje u FK Novi Pazar izmaklo kontroli

Stanje u srbijanskom prvoligašu, Novom Pazaru odnedavno se pogoršalo, fudbaleri ovog tima su kako se navodi na zvaničnoj stranici klub, ostali bez krova nad glavom.

Nakon incidenata koje su napravili navijači ovog kluba, sponzori su počeli da se povlače , a opština nije bila u stanju da finansijski izdržava klub te je iz tog razloga došlo do ovako teške finansijske situacije.

 

Naime, sedmorica igrača su zbog neizmirenih računa izbačeni iz hotela u kom su imali obezbijeđen smještaj, a dvanaestorici igrača ukinut je dnevni obrok u restoranu.

 

Oštećeni igrači nisu trenirali te su upravi kluba najavili napuštanje Novog Pazara. Dario Damjanović, Denis Mujkić se se već rastali sa klubom, a očekuje se da će uskoro isto učiniti Miloš Rnić, Miloš Bogunović, Risto Ristović, Enver Alivodić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

Za sada se ne nazire kraj ovoj krizi, a do kraja jesenjeg dijela prvenstva ostale su još dvije utakmice. Pretpostavlja se kako će klub u zimskoj pauzi potražiti načine za oporavak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.