Loše vijesti za Liverpool pred veliki obračun na Nou Campu
Brazilski napadač je povrijedio mišić i on neće biti spreman za prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Barcelone (Foto: EPA)

Firmino ne može nastupiti

Loše vijesti za Liverpool pred veliki obračun na Nou Campu

Midhat Šljivak

Liverpool večeras u Barceloni igra prvu utakmicu polufinala Lige prvaka.

Redsi međutim neće u večerašnjem duelu biti u najboljem sastavu. Duel na Nou Campu vjerovatno će propustiti brazilski napadač Roberto Firmino.

Sjajni fudbaler Redsa povrijedio se u četvrtak, dan pred meč sa Huddesfieldom u Premiershipu. Taj susret je propustio, a prema nezvaničnim informacijama, neće ga biti ni u večerašnjem meču sa Barcelonom.

Brazilac je jučer odradio određene testove. Pokazalo se međutim da nije potpuno spreman i menadžer tima sa Anfielda Jurgen Klopp nema namjeru rizikovati i bez njega će odraditi večerašnji meč.

Firmino bi međutim mogao biti spreman već za revanš meč koji se naredne sedmice igra na Anfieldu.

Van Dijk objasnio kakav plan imaju za čuvanje Lionela Messija

Meč Barcelone i Liverpoola za mnoge je finale prije finala, te su sigurni da će pobjednik ovog duela na kraju sigurno doći do tiule Lige prvaka. Prema svim najavama očekuje nas spektakularan okršaj.

Naravno, za Liverpool najveća opasnost je Lionel Messi koji i ove sezone igra u nevjerovatnoj formi. U centru pažnje je i najbolji igrač Premiershipa, Virgil van Dijk, koji će zbog Messija sigurno biti na velikom iskušenju.

Pred ovaj susret holandski defanzivac je pričao o meču s Barcelonom, ali najviše o Messiju. Naravno, sve zanima da li ima neku posebnu taktiku kada je u pitanju omaleni Argentinac.

"Za mene je Messi najbolji igrač svijeta. Ipak, vidite kako mi igramo i kako se branimo. Nećemo ići samo da čuvamo njega ili da ga čuva jedan igrač cijeli meč. Svi ćemo zajedno igrati u odbrani kao uvijek i vidjet ćemo. Sigurno je da ćemo biti spremni", rekao je Van Dijk i nastavio.

"Jasno nam je da igramo protiv Barcelone i najboljeg igrača svijeta, ali nije samo na njemu pažnja. Cijeli tim ima nevjerovatan kvalitet i moramo o svemu da vodimo računa. Također, i mi smo dobra ekipa i sigurno ćemo to pokazati. Sigurno nećemo ići kao da smo na odmoru".

Van Dijk je siguran da će i Liverpool pokazati da nije slučajno u polufinalu, te da su spremni da idu do samog kraja.

"Kada vidim šta imamo i kakve igrače i trenere imamo onda nije iznenađenje što smo još tu. Mi smo jako dobar tim i to ćemo sutra pokazati. Barca je jedan od najboljih timova i bit će teško, ali sve je u igri. Moramo biti spremni na probleme jer će ih sigurno biti. Dat ćemo maksimum da dođemo do finala", dodao je defanzivac Redsa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladionica Mozzart pred večerašnji duel vidi Barcelonu kao favorita. Kvota na njihovu pobjedu je jako primamljiva, ali još više ona koja je postavljena na Redse.

Ovdje pogledajte kompletnu ponudu kladionice Mozzart za večerašnji duel Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi