Kontroverzni predsjednik Lazija se branio, pa spomenuo vagine žena širom svijeta

Claudio Lotito tvrdi da nema ništa sporno

Kontroverzni predsjednik Lazija se branio, pa spomenuo vagine žena širom svijeta

Edmir Škorić

Počela je istraga protiv Lazija jer se smatra da je rimski klub lažirao testove na koronavirus.

Italijanska policija je sinoć upala u kamp Formello i labaratoriju "Futura Diagnostica" u kojoj su igrači testirani jer se sumnja da rezultati pojedinih testova nisu ispravni i da se krši protokol protiv širenja Covida-19.

Čak se navodi da bi Lazio mogao uz financijsku kaznu dobiti i onu daleko težu - izbacivanje u Seriju B.

Kontroverzni predsjednik Lazija Claudio Lotito upotrijebio je nevjerovatnu usporedbu kako bi odbranio svoj tim nakaon upitnih rezultata koji su izbili u centar pažnje italijanske javnosti.

Ciro Imobile, Lucas Leiva i Thomas Strakosha bili su pozitivni na Covid-19 u dvije utakmice Lige prvaka koje je napravila UEFA, ali imali su negativne testove u Italiji protiv Juventusa i Torina. Lazijev medicinski tim kaže da postoji razlika u pristupima ispitivanjima, a Lotito je upotrijebio nevjerojatnu usporedbu kako bi objasnio probleme.

"To je čarobni trik, zar ne, šta je stvarno pozitivno? Pozitivno znači zarazno, zar ne? Postoje bakterije u vaginama svih žena na svijetu, ali znači li to da su zarazne?", izjavio je Lotito za La Repubblicu.

Imobile je prošlog vikenda igrao protiv Torina i postigao gol iz penala, a prethodne sedmice nije smio igrati protiv Club Bruggea, a tada također nije putovao na utakmicu protiv Zenita, da bi eto opet naavodno bio negativan na testu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako je Imobile negativan poput njegove porodice, zašto u nedjelju ne bi igrao protiv Juventusa?", pita se Lotito.

Policijska racija pokušava razotkriti sve sumnje, a ispostavi li se da rimski klub obmanjuje javnost i rizikuje živote drugih sudionika, njegov tim bi mogao da napusti najjači rang italijanskog nogometa.

Top Komentari

sipopugaloma
Ovaj Pejovic je najgori izvodjac prekida u historiji PL. Kakav beskoristan igrac
0 2
K79
Pa isto se desilo i želji u Izraelu su bili pozitivni a dan poslije u Sarajevu negativi ! Ne vjerujem da su ovi iz lazija baš toliko glupi al jedno je sigurno testovi su totalno nepouzdani !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi