Noću ide u bolnicu da ga ne vide novinari i igrači: Van Gaal otkrio srceparajuće vijesti!

Boluje od teške bolesti

Noću ide u bolnicu da ga ne vide novinari i igrači: Van Gaal otkrio srceparajuće vijesti!

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Nizozemske, Louis van Gaal, otkrio je sinoć srceparajuće vijesti.

Van Gaal je gostovao u jednoj emisiji na nizozemskoj televiziji, te je sve ostavio bez teksta kada je otkrio da boluje od teške bolestil

Legendarni trener priznao je da boluje od raka prostate, te da je nažalost on već u podmukloj fazi i što je najgore dosta agresivan.

Van Gaal već duže vrijeme zna da ima opaku bolest, ali je krio od svojih igrača. Međutim, situacija je postala dosta ozbiljna i odlučio je sve javno da otkrije.

"Imam rak prostate. Igračima još uvijek nisam rekao. Kada vide da su mi rumeni obrazi svi misle kako sam zdrava osoba, a nažalost to nije slučaj. Prolazim kroz najteži period u životu, ali to je tako. Sve je ovo dio života", rekao je Van Gaal.

On je otkrio da je već odavno "stalni gost" u bolnici i da je imao 25 zračenja. U bolnicu ide samo noću kako ga niko od igrača ili novinara ne bi vidio i shvatio šta se dešava.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, nizozemski mediji pišu da je Van Gaal svjestan da je situacija dosta teška i da nažalost svakog trena može preminuti, te da je zbog toga javno odlučio da kaže da je bolestan kako se niko ne bi iznenadio šta se desilo ukoliko umre.

Još uvijek nije poznato da li će Van Gaal ostati selektor Nizozemske ili će napustiti klupu ove reprezentacije pred Svjetsko prvenstvo koje počinje u novembru.

Top Komentari

K79
ne daj se Šefe !
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi