Van Gaal komentarisao format Lige nacija: Kakve koristi ima neko da igra protiv Gibraltara?

Smatra da je Liga nacija prava stvar

Van Gaal komentarisao format Lige nacija: Kakve koristi ima neko da igra protiv Gibraltara?

Edmir Škorić

Louis van Gaal veseli se što će prvi put zauzeti klupu u utakmici Lige nacija.

Selektor nizozemske reprezentacije pratio je danas žrijeb i njegova selekcija sastat će se u okviru Lige A sa Belgijom, Poljskom i Walesom, što će svakako da bude jedna jako žestoka grupa.

Iako mnogima Liga nacija nije dobro takmičenje i smatraju ga još jednim bezveznim potezom UEFA-e, Van Gaal je oduševljen.

"To je najbolje takmičenje koje postoji. To je zato što je podijeljeno na više razina. Ne igramo protiv nekih malih zemalja, nego protiv vrhunskih zemalja, zbog čega imamo pravu sliku naše snage. Tako treba graditi i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ili Svjetsko prvenstvo. Nema koristi da igramo protiv zemalja poput Gibraltara", rekao je Van Gaal.

Prije ponovnog početka Lige nacija Nizozemska će u martu odigrati prijateljske utakmice i već tada Van Gaal želi igrati protiv vrhunskih zemalja, ali i onih izvan Evrope.

"Želim igrati protiv različitih nogometnih kultura. Južnoamerička momčad se jako razlikuje od npr. njemačke. Radimo na tome, ali teško je zbog korone, no nadam se da ćemo dogovoriti neke jake utakmice protiv rivala izvan evropskog tla",

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kada je riječ o samoj grupi Liga nacija, Van Gaal ističe da se radi o izuzetnim rivalima, a posebno se raduje duelu s Belgijom.

"Belgija je sjajan, prvi su na svijetu i to će da budu jako kvalitetni mečevi. Mada, u ovakvom rasporedu Lige nacija, nemate lagane protivnike i to mi se sviđa".

Top Komentari

roki-rokic
****o samo vi postojite i samo se sport igra radi vas koji ste pokrali sve od tih mali zemalja.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti