Lovren: Ljut sam, želim da pokažemo svima da možemo preokrenuti rezultat
Foto: EPA

Defanzivac Liverpoola pred meč s Barcelonom

Lovren: Ljut sam, želim da pokažemo svima da možemo preokrenuti rezultat

S. Bošković

Fudbaleri Liverpoola sutra će na Anfieldu dočekati Barcelonu u uzvratu polufinala Lige prvaka.

Barcelona je prvi meč koji je odigran u srijedu na Nou Campu dobila rezultatom 3:0. Dva gola postigao je Messi, dok je jedan djelo bivšeg fudbalera Liverpoola, Luisa Suareza.

Pred uzvrat se ekipi Jurgena Kloppa daju veoma male šanse za preokret i drugo finale Lige prvaka u nizu.

Ipak, fudbaleri Liverpoola govore da ništa nije gotovo, te da mogu okrenuti rezultat u svoju korist. Jedan od njih je i Dejan Lovren koji je izjavio:

"Takve priče čine me ljutim. Ljutim i gladnim za tim da pokažemo svima da možemo na Anfieldu učiniti nešto posebno. Imamo velike igrače koji se pokazuju u velikim utakmicama i mislim da će jedna od njih biti takva u utorak. Očekujem jednu od najvećih utakmica na Anfieldu", rekao je hrvatski reprezentativac, te dodao:

"Zbog toga smo mi Liverpool. Zbog toga smo unikatan tim. Gledajući rezultat prve utakmice čini se da je 3:0 veliki rezultat, ali fudbal je nepredvidljiv, pogotovo kad se igra Liga prvaka na Anfieldu".

Lovren je bio član ekipe koja je 2016. godine uspjela izbaciti Borussiju Dortmund iz Evropske lige nakon velikog preokreta u drugoj utakmici. U Njemačkoj je rezultat bio 1:1, a na Anfieldu su gosti imali prednost od 3:1. Coutinho i Sakho izjednačili su na 3:3, a onda je Lovren uspio da postigne gol glavom u sudčevoj nadoknadi, te da odvede Liverpool u polufinale Evropske lige.

Ipak, ovaj štoper ne želi da poredi te dvije utakmice.

"Mislim da se ne mogu porediti. Drugačiji je rezultat iz prvog meča. Možda se može porediti četvrtfinale Lige prvaka iz prošle godine kad smo mi imali prednost od 3:0 protiv Cityja iz prve utakmice i onda su oni u drugoj željeli postići rani gol i u tome su uspjeli".

"Ako uspijemo da postignemo rani gol onda je sve moguće. Naravno, ni u jednom trenutku nećemo prihvatiti poraz. Bit će to težak zadatak, ali Liverpool je poznat po preokretima. Nadam se da to možemo uraditi opet, ali trebati će nam velika podrška od naših navijača. To je najbitnija stvar", govori dugogodišnji član Redsa, te nastavlja:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Iskreno, moramo biti strpljivi i ne žuriti. Bitno je da pokušamo postići gol u prvih deset minuta i nakon toga će na Barceloni biti pritisak, a nakon toga je sve moguće".

Ipak, Liverpool će za sutrašnji ogled biti oslabljen. Roberto Firmino će propustiti meč zbog problema s mišićima, dok je upitan i Mohamed Salah, koji je na utakmici s Newcastleom dobio nezgodan udarac u glavu. Također, van terena je i Naby Keita koji se povrijedio u prvom meču između Barcelone i Liverpoola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pipun
daj ne kaki Lovrene
4 0
GAziJAA___
Uzmite taxi da brze stignete zaostatak..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije