Lovren se pita: Čemu ovakav raspored?
Foto: EPA

Pakleni ritam u Engleskoj

Lovren se pita: Čemu ovakav raspored?

Ekipa Liverpoola je u razmaku od 48 sati odigrala dvije utakmice u Premier ligi, a hrvatski stoper Dejan Lovren se, možda i s pravom, zapitao čemu tako zgusnut raspored za božićne i novogodišnje praznike.

Nakon minimalne pobjede nad Manchester Cityjem (1:0), Liverpool je jučer kiksao u duelu sa Sunderlandom (2:2), a Lovren smatra da ekipa ne može odigrati dvije maksimalno dobre utakmice u tako kratkom periodu.

"U tom vremenu nije moguće odigrati dvije utakmice na visokoj razini, posebno kada prvu igrate protiv Cityja. Tu smo se potrošili, a onda smo napravili kiks. Ne znam čemu ovakav raspored i zašto se on pravi na ovakav način, ali ne želim previše govoriti o tome. Neću da tražim isprike, tako je kako je", rekao je Lovren, te poručio:

"Pred nama je još mnogo utakmica. Trebamo se koncentrisati samo na sebe, a sigurno je da ćemo imati još uspona i padova. Moramo učiti iz grešaka koje smo napravili protiv Sunderlanda".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pakleni ritam za Liverpool se nastavlja utakmicom FA Kupa protiv Plymoutha (8.1.), a zatim slijede mečevi sa Southamptonom u EFL Cupu (11.1.) i Manchester Unitedom u Premier ligi (15.1.).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi