Napadač Benfice od ljeta na Anfieldu?

Raul Jimenez stiže u Liverpool?

Napadač Benfice od ljeta na Anfieldu?

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola spremila je ponudu za napadača Benfice Raula Jimeneza.

Kako navode engleski mediji, Redsi Jimeneza žele dovesti na ljeto ove godine, a Benfici su ponudili cifru od 22 miliona eura.

Meksički napadač bi na Anfieldu trebao zamijeniti reprezentativca Engleske Daniela Sturridgea, koji je najavio odlazak iz kluba na kraju ove sezone.

Jimenez je veoma interesantan fudbaler. U augustu 2015. godine je napustio madridski Atletico, jer je dogovorio transfer u West Ham, no u Premiershipu nije zaigrao.

Nije se pojavio na ljekarskim pregledima u Londonu, jer je prespavao, te je propustio avion za London.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ubrzo je potpisao za Benficu za 18 miliona funti, a ispostavio se kao pravo pojačanje.

Ove sezone je Jimenez postigao osam golova u 18 odigranih utakmica za portugalskog velikana. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi