Löw objavio spisak za Argentinu i Estoniju
Foto: EPA

Zamjeraju mu samo jedno

Löw objavio spisak za Argentinu i Estoniju

Selektor njemačke reprezentacije Joachim Löw saopštio je na koje će igrače računati u nadolazećim utakmicama.

Njemačka će 9. oktobra u Dortmundu odigrati prijateljski meč s Argentinom, te tri dana kasnije kvalifikacijski sa Estonijom u Talinu, a za ovu akciju Löw je na spisak uvrstio 22 fudbalera.

Na neke koji su dosad igrali Löw zbog povreda nije mogao računati, a pažnju njemačke javnost privuklo je to što se na spisku našao Emre Can ispred Samija Khedire, pogotovo imajući u vidu da uživaju potpuno drugačiji status u Italiji.

U posljednje vrijeme Can gotovo nikako ne igra za Juventus, sakupio je ove sezone tek 59 minuta za Biancconere, dok je Khedira, s druge strane, standardan u timu Mauricija Sarrija.

Kada su u pitanju debitanti, jedino novo ime na spisku je Nadiem Amiri koji se za poziv izborio sjajnim igrama u Bayeru iz Leverkusena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi