Low ostaje selektor i u slučaju neuspjeha

Potvrdio predsjednik DFB-a

Low ostaje selektor i u slučaju neuspjeha

Joachim Low ostat će selektor Njemačke čak i ako se aktuelni svjetski prvaci ne plasiraju u osminu finala Mundijala u Rusiji.

Za prolaz dalje Njemačkoj danas treba pobjeda protiv Južne Koreje, moguće s više od jednog gola razlike, a dosta toga će ovisiti i od druge utakmice koju igraju Meksiko i Švedska.

Svjesni su Nijemci da nemaju prava na pogrešku, a čak i ako dožive neuspjeh, to neće mijenjati sudbinu Joachima Lowa na klupi ove selekcije. Potvrdio je to i predsjednik DFB-a Reinhard Grindel.

"Prije godinu dana dokazao je, osvojivši Kup konfederacija, da je sposoban sastaviti impresivnu ekipu od mladih igrača. Ti razlozi još uvijek stoje, čak i ako Mannschaft bude eliminisana u prvom krugu ili u osmini finala", kazao je Grindel.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da Nijemci imaju puno povjerenje u Lowa pokazalo je i nedavno produženje saradnje do 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti