Low otpisao trojicu igrača i šokirao javnost: Vrijeme je za novi početak
Low želi bazirati igru na mlađim igračima

Selektor Njemačke pravi rekonstrukciju reprezentacije

Low otpisao trojicu igrača i šokirao javnost: Vrijeme je za novi početak

S. Pašalić

Selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low je otpisao trojicu igrača Bayerna za nadolazeće utakmice.

Jerome Boateng, Mats Hummels i Thomas Muller tako više neće biti dio reprezentacije. Oni su učestvovali u osvajanju Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, ali čini se da je njihov put u reprezentaciji završen.

Low je rekao da će 2019. godina biti novi početak za njemačku nogometnu reprezentaciju i da je vrijeme za promjene.

"Proveli su mnogo godina u reprezentaciji i dali veliki doprinos. Zahvaljujem se Matsu, Jeromeu i Thomasu za mnoge uspješne, izvanredne i jedinstvene godine koje smo proveli zajedno", rekao je Joachim Low.

Njemačka je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji doživjela pravi fijasko i očekivalo se da će Low ostati bez posla, ali to se nije desilo. Ipak čini se da je selektor Njemačke odlučio da će morati napraviti radikalne promjene da bi vrati reprezentaciju tamo gdje je i bila.

I njemačka javnost je nakon SP-a u Rusiji bila protiv ove trojice igrača

Sve je počelom u Rusiji i ispadanjem u grupnoj fazi iako u grupi nije imala neke velesile ili barem reprezentacije koje su joj po rangu blizu (Meksiko, Južna Koreja i Švedska).

Nije Njemačka djelovala impresivno niti u prijateljskim susertima, a onda je uslijedilo i očajno izdanje u Ligi nacija. Prvo s Francuskom 0:0, pa sinoć težak poraz od Holandije u Amsterdamu (3:0).

Njemački list nije odmah optužio Joachima Lowa za neuspjeh, ali jasno je da je on najodgovorniji za ove rezultate. Zapravo, koji je konkretno problem zahvatio njemačku reprezentaciju?

Kako je tada pisao Bild, Low nije stigao da napravi određenu promjenu igrača, uglavnom se i dalje najviše očekuje od onih koji su igrali Svjetsko prvenstvo u Brazilu prije četiri godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Low se oslanja na isti blok, ali on pokazuje simptome iscrpljenosti i zasićenosti. Neki igrači sada nastupe u dresu nacionalnog tima više posmatraju kao teret, ne vide tu više ni motiv, niti imaju posebnu želju.

Die Welt je recimo objavio kako su igrači poput Thomasa Mullera, Matsa Hummelsa ili Jeromea Boatenga "dosadni" i da je neophodno da se promijeni sastav.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kakav je ovo retard, bas strasno, uzas!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi