Čuveni Luca Toni izabrao najgoreg trenera: "Skine se i pokazuje mi mu*a, to nisam vidio u životu"

Legendarni Italijan bez dlake na jeziku

Čuveni Luca Toni izabrao najgoreg trenera: "Skine se i pokazuje mi mu*a, to nisam vidio u životu"

Admin Čaušević

U prvoj deceniji 21. stoljeća Luca Toni je bio jedan od najboljih svjetskih napadača. Između ostalih osvojio je Svjetsko prvenstvo s Italijom, ali i Zlatnu kopačku pošto je bio najbolji strijelac Evrope.

Toni je fudbalski sazrio kada je imao 30 godina. Nakon odličnih partija u Fiorentini gdje je bio najbolji strijelac Evrope. Zabio je 31 gol u sezoni 2005/2006. Poslije toga stigao je transfer u Bayern.

U Bayernu je igrao sasvim korektno dok na klupu nije stigao Louis van Gaal za kojeg je Toni ispričao da mu je bio najgori trener u karijeri.

"Veza između nas dvojice nikada nije zaživjela, sreli smo se u Bayernu šest mjeseci, ali sam u jednom trenutku bio prisiljen napustiti Bayern, pa sam izabrao Romu.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/louis-van-gaal-trening-supruga/438938[/twitter]

Ipak, u Njemačkoj sam bio vrlo dobar, zabio sam 24 gola, što je u to vrijeme bio rekord za stranca.

Oglasi

Ali Van Gaal nije bio samo ljut na mene, on je bio stvarno opsjednut latinskim fudbalerima. Čim je stigao, izbacio je Lucia, koji je poslije toga osvojio sve u Interu.

Prisilio me da odem nakon što mi nije pokazao teren na dugo, imao je problema i s Riberyjem, ali on je bio najbolji u ekipi i tu nije mogao ništa.

Maniri mu nisu bili baš najbolji, prije utakmice Bundeslige optužio nas je da nemamo atribute, pa je pritom skinuo hlače, pokazujući nam da zapravo ima muda.

Bio sam zapanjen, bila je to jedna od najstrašnijih scena koju sam doživio u svlačionici i to me uvjerilo da napustim Bayern", ispričao je Toni.

Toni je Bayern napustio u decembru 2009. godine nakon što je napustio stadion pošto je ga je Van Gaal zamijenio na poluvremenu jedne utakmice. Tada je otišao u Romu.

U karijeri je još igrao i za Juventus, dok je mu je posljednji klub u karijeri bila Verona. U fudbalskoj penziji je već sedam godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa druge strane Van Gaal je proslavljeno trenersko ime. Trenirao je niz velikana kao što su Manchester United, Ajax, Barcelona i Bayern. Dugo godina je bio i na klupi Holandije.

Zbog njegovog karaktera i metoda radi se o treneru kojeg igrači vole ili ne vole. Toni ga očigledno nije uopšte volio...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti