Novi dan donosi novi zvučni transfer Newcastle Uniteda

Novac počeo da se troši

Novi dan donosi novi zvučni transfer Newcastle Uniteda

Admin Čaušević

Sasvim očekivano Newcastle United će biti najangažovaniji klub tokom zimskog prijelaznog roka.

Novac za Svrake nije problem, što se baš i ne može reći za aktuelni igrački kadar, rezultate i poziciju na tabeli. Trenutno su u zoni ispadanja sa svega 11 bodova iz 19 utakmica.

Novi bogati vlasnik je prvi korak napravio prije nekoliko sedmica kada je za novog trenera postavljen Eddie Howe koji je koliko-toliko podigao ekipu.

Prvo pojačanje dogovoreno je u ponedjeljak. To je Kieran Trippier iz Atletico Madrida. A utorak donosi novi zvučni transfer.

Mediji na Ostrvu su ubijeđeni da će u narednim danima za Newcastle United potpisati Lucas Digne. S njegovim dovođenjem bi se pokrile bekovske pozicije.

Povremeni reprezentativac Francuske koji za Everton nastupa duže od tri godine je navodno ispao iz planova Rafe Beniteza i spreman je za nove izazove.

Za Tripera će biti potrošeno oko 12 miliona funti, s tim da će imati odličnu sedmičnu platu u iznosu od 130 hiljada funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko će koštati Digne nije poznato, ali britanski mediji su ubijeđeni da će transfer biti skuplji od Tippier.

Digne je u prošlosti igrao za PSG, Romu i Barcelonu. Everton ga je platio 20 miliona eura te će sigurno nastojati da naplati približnu cifru prilikom prodaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi