Lucas Moura je ukrao sve naslovne strane, ali Tottenham ima i heroja iz sjene

Pobjeda iskustva

Lucas Moura je ukrao sve naslovne strane, ali Tottenham ima i heroja iz sjene

Kao da čudo na Anfieldu nije bilo dovoljno, sinoć smo svjedočili i čudu na Johan Crujiff Areni - možda još i većem.

Tottenham je na poluvremenu revanš utakmice polufinala Lige prvaka gubio 2:0, a kada se tome doda poraz iz prvog meča na domaćem terenu od 0:1 jasno je da su Pijetlovi bili u ambisu.

A onda drugo poluvrijeme i čudo nad čudima. Lucas Moura je u bukvalo posljednjoj sekudni utakmice kompletirao svoj hat-trick, a Tottenham sa konačnih 2:3 u Amsterdamu eliminisao Ajax i zakazao englesko finale protiv Liverpoola.

Lucas Moura se, sasvim zasluženo, našao na naslovnicama svim evropskih medija, ali ako je on bio egzekutor, onda je "motor" iza Tottenhamovog hrabrog povratka u drugom poluvremenu bio Fernando Llorente.

Bila je to pobjeda iskustva nad mladošću, a malo je sinoć bilo iskusnijih na terenu od Fernanda Llorentea. Španac je možda na zalasku karijere, možda se prije samo par dana žalio koliko mu je teško utakmice gledati sa klupe za rezervne igrače, ali ono što je sinoć radio pamtit će se.

Zlatna izmjena

Fernando Llorente je bio Pochettinova jedina izmjena na poluvremenu, pri zaostatku od dva gola, ali je bio dovoljan.

Čim je Llorente ušao igra Tottenhama se promijenila, a njegovo prisustvo na terenu je sinoć za Pijetlove možda bilo korisnije nego da se tu nalazila prva zvijezda ekipe, Harry Kane.

Llorente je na zalasku karijere, kasno je stamenom Špancu ganjati slavu sa pune 34 godine na leđima. Fernando Llorente je jednostavno u ovom trenutku puno nesebičniji igrač nego što je to Harry Kane, a upravo je to sinoć trebalo Tottenhamu - napadač koji neće biti obavezna meta svojih veznjaka i krila, već napadač koji će stvoriti dovoljno prostora svojim saigračima i unijeti nemir u zadnju liniju Ajaxa.

Stiče se utisak da Fernando Llorente sinoć nije izgubio niti jedan duel od ulaska u igru. Primio je svaku loptu, dominirao u zraku, a posebno je namučio Daleyja Blinda. Španac nije dao Blindu da predahne, "razvlačio" ga je po terenu i bio konstantna prijetnja.

Da je Fernando itekako raspoližen za igru brzo su shvatili i njegovi saigrači, pa su počeli slati veliki broj lopti ka njemu.

Daley Blind se jednostavno nije mogao nostiti sa Llorenteom i obimom posla kojeg mu je on zadavao, a Španac je spuštao lopte i pravio prostor za saigrače koji su stizali u napad iza njega.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fernando Llorente možda nema mjesta u startnoj postavi kada je Harry Kane zdrav, ali sigurno još ima šta ponuditi. Ako ste zaboravili, Llorente je postigao i gol koji se ispostavio kobnim za Manchester City u četvrtfinalu LP.

Iskusni Španac će na ljeto vjerovatno napustiti Tottenham, ali će njegove igre u četvrtfinalu i polufinalu ovosezonskog izdanja LP navijači Pijetlova pamtiti zauvijek...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti