Holandski novinar se osramotio prije utakmice: "Taj čovjek ne zna dati gol i ne treba ga ni čuvati"

Moura mu ekspresno očitao lekciju

Holandski novinar se osramotio prije utakmice: "Taj čovjek ne zna dati gol i ne treba ga ni čuvati"

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama sinoć su napravili čudo u Amsterdamu pobjedom protiv Ajaxa (3:2) i plasmanom u finale Lige prvaka.

Ajax je u prvom meču pobijedio s 1:0, a sinoć su u revanšu nakon prvog poluvremena vodili sa 2:0. Međutim, u drugom dijelu totalni šok za domaće nakon što je Tottenham došao do preokreta.

Gosti su odmah na početku ekspresno poravnali na 2:2 golovima Lucasa Moure koji je bio heroj Tottenhama sinoć. Brazilac je u posljednjim sekundama utakmice uspio dati i treći gol i tako odvesti svoj tim u finale.

Moura je pokazao svoj kvalitet nakon dolaska iz PSG-a gdje su godinama osporavali njegove igre. Konačno je dočekao svojih deset minuta, te je zablistao na najbolji način.

Čak ni novinari u Holandiji nisu vjerovali da je Moura odlučio putnika u finale, a jedan od njih je prije meča bio siguran da Brazilac neće zabiti gol ni pomoću trikova.

Naime, u emisiji pred ovaj susret holandski novinar Valentijn Driessen izjavio je da Moura neće dati gol jer to nikada nije ni radio u svojoj karijeri.

"Mouru možeš staviti ispred gola, ali od njega nećeš ništa dobiti. On jednostavno nikada ne postiže golove. Na njega ne morate ni paziti jer on nije opasan ispred gola", rekao je Driessen.

Moura: Ovo je veliki poklon od Boga kojeg želim podijeliti sa saigračima, prijateljima i porodicom

"Nemoguće je objasniti ono što trenutno osjećam. Sretan sam i ponosan na svoje saigrače. Uvijek sam vjerovao u ovaj trenutak. Dali smo sve od sebe na terenu i zaslužili ovo, mi smo porodica. Nemoguće je objasniti. Ovo je veliki poklon od Boga kojeg želim podijeliti sa saigračima, prijateljima i porodicom", izjavio je odmah nakon utakmice Moura, pa nastavio:

"Nisam samo ja važan, nego moji saigrači i timski rad. Svi su radili jako naporno. Teško je igrati ovdje protiv Ajaxa, ali ja sam uvijek vjerovao u svoje saigrače. Čak i bez ključnih igrača smo odigrali jako dobro. U svakoj utakmici se trebamo ovako boriti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Fudbal je nevjerovatan, daje vam trenutke poput ovih, koji se ne mogu ni zamisliti. Najbolji trenutak mog života i karijere. Jedino što moram reći jeste zahvaliti se svojim saigračima", dodao je Moura.

Top Komentari

MirzaBarucic
Valentijn Driessen, inace novinar Voetbal Internationala, je jedan od najomrazenijih novinara u NL. Veze s vezom nema.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi