Klupa u čudu šta se upravo desilo: Lopta je putovala 40 metara, uslijedio je prijem sa druge planete

Magija

Klupa u čudu šta se upravo desilo: Lopta je putovala 40 metara, uslijedio je prijem sa druge planete

Admin Čaušević

U četvrtak je viđen jedan od najboljih poteza u dosadašnjem dijelu fudbalske sezone. 

Lucas Paqueta je imao ključnu ulogu u vrijednoj pobjedi West Hama nad Anderlechtom u Konferencijskoj ligi. Brazilac je bio rezervista, a u igru je ušao u 69. minuti pri rezultatu 0:0.

Čekićari su do kraja meča uspjeli postići gol i to preko Gianluce Scamacce u 79. minuti. Asistenciju je upisao upravo Paqueta.

Paqueta je poznat po odličnoj tehnici. U tom segmentu je sigurno među najboljim na svijetu što je pokazao i u Belgiji.

Nakon ulaska u igru uspio je na magičan način je u zraku uspio smiriti jednu loptu koja je putovala 40-ak metara.

Oglasi

Snimak iz drugog ugla je pokazao da je klupa West Hama nakon tog poteza poludila, posebno se to odnosnilo na Aarona Cresswella koji je bio zaista u čudu.

Ali to nije bila jedina majstorija sjajnog Brazilca pošto je tokom utakmice uspio probaciti i loptu kroz noge Michaelu Murillu te na taj način poniziti igrača Anderlechta.

[twitter]https://twitter.com/whucentre/status/1578096871951978497[/twitter]

Sa ovom pobjedom klub iz Londona je zadržao maksimalan učinak grupi B i trebalo bi se desiti istinsko sportsko čudo da ne prođe u nokaut fazu takmičenja.

Paqueta je u redove West Hama stigao tokom ljetnog prijelaznog roka. Lyon je na njegovoj prodaji zaradio 43 miliona eura, a adaptacija na engleski fudbal još uvijek traje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Brazilski veznjak je do sada u Premiershipu uspio skupiti četiri nastupa, a još uvijek se čeka na njegov gol i asistenciju kako bi opravdao ogroman uloženi novac.

Bivši fudbaler Flamenga je u Evropi od 2019. godine kada je stigao u Milan za 39 miliona eura. Kao član Rossonera se nije proslavio, dok je provcat doživio u Lyonu što mu je donijelo i standardno mjesto u reprezentaciji Brazila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi