Jučer je govorio kako nije kukavica i da neće bježati iz Kijeva, a već danas je stigao kući
Foto - Screenshot

Putovao preko 1000 kilometara

Jučer je govorio kako nije kukavica i da neće bježati iz Kijeva, a već danas je stigao kući

Midhat Šljivak

Čuveni rumunski trener Mircea Lucesku izjavio je jučer kako neće napustiti ratom zahvaćenu Ukrajinu.

Trener kijevskog Dinama poručio je kako nije kukavica da bi bježao, ali se preko noći predomislio.

"Neću napustiti Kijev i vratiti se u Rumuniju jer nisam kukavica. Nadam se da će ovaj rat kojeg su počeli idioti što prije biti zaustavljen. Nikada nisam mislio da može doći do ovoga", poručio je Lucescu.

Ipak, već danas je Lucesku stigao kući u Rumuniju. Zajedno s pomoćnicima Emilom Karasom i Ognjenom Vukojevićem, te agentom Arkadijem Zaporožanuom je pobjegao iz Ukrajine.

Oni su u Rumuniju stigli preko Moldavije. Koristili su automobile kao prevoz, prešli su hiljadu kilometara i stigli su sigurno u Bukurešt.

Također, iz Ukrajine su uspješno pobjegla još dvojica rumunskih fudbalera Valentin Cojacaru i Mihai Leca.

Mircea Lucesku je dobar dio života proveo u Ukrajini. Od 2004. do 2016. godine vodio je Shakhtar iz Donetska, a od 2020. godine je trener velikog rivala Dinama.

Top Komentari

Goran86
Da stane rat i ovog djubrasa nabiju na...
8 2
bistrik87
Pametan. Jok ostat ce u ratu, jos u tudjoj zemlji
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi