Lucescu neće bježati: Ostajem u Kijevu jer nisam kukavica, ove idiote treba što prije zaustaviti

Rumunski stručnjak se oglasio

Lucescu neće bježati: Ostajem u Kijevu jer nisam kukavica, ove idiote treba što prije zaustaviti

Endin Čaušević

Cijeli svijet pomno prati dešavanja u Ukrajini koju je jutros Rusija zvanično napala.

Rusi su izveli invaziju na veći dio Ukrajine, te su napali većinu najvećih gradova u ovoj zemlji čime je rad čini se zvanično počeo.

Ukrajinci traže od zapadnih zemalja da im pomognu i pokušaju zaustaviti ono što su Rusi počeli, a nažalost već je stradao određeni broj nedužnih ljudi nakon jutrošnjih napada.

Svoj glas digli su i ukrajinski sportisti koji su čak prozivali Vladimira Putina, a svojom brutalnom porukom nekako najdirektniji bio je Oleksandr Zinchenko.

Ukrajinci su suspendovali sve sportske aktivnosti na najmanje mjesec dana, a povodom svega oglasio se i legendarni rumunski trener Mircea Lucescu. On boravi u Kijevu i poručio je da nema namjeru da napušta glavni grad Ukrajine.

"Neću napustiti Kijev i vratiti se u Rumuniju jer nisam kukavica. Nadam se da će ovaj rad kojeg su počeli idioti što prije biti zaustavljen. Nikada nisam mislio da može doći do ovoga", poručio je Lucescu.

Iskusni 76-godišnji stručnjak je trener kijevskog Dynama u koji je stigao prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi