Pjanić donio Romi minimalnu pobjedu protiv Napolija

Roma ostaje druga

Pjanić donio Romi minimalnu pobjedu protiv Napolija

Prva utakmica 29. kola Serije A donijela je derbi kola kojeg su na Olimpicu odigrali Roma i Napoli. Domaći su slavili sa 1:0, a gol odluke je postigao naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Nakon početnog odmjeravanja snaga na terenu, postignut je i jedini gol na utakmici. Igrao se 25. minut kada je Florenzi lijepo uposlio Miralema Pjanića koji nakon dugo vremena pogađa za 1:0. Interesantno je bilo vidjeti i Pjanićevu proslavu, a svojim gestikulacijama je najvjerovatnije odgovorio navijačima na sve učestalije kritike na njegov račun.

U drugom poluvremenu je viđeno nekoliko šansi, ali se rezultat nije mijenjao. Gosti su prijetili preko Mertensa i Gabbiadinija, ali bezuspješno. Do kraja je ostalo 1:0, rezultat koji Romi garantuje drugu poziciju i nakon završetka ovog kola.

Miralem Pjanić je u igri proveo 68. minuta, a onda ga je zamijenio Leandro Paredes. Ono što može zabrinuti jeste činjenica da je naš reprezentativac teren napustio šepajući, a koliko je njegova povreda ozbiljna još uvijek nije poznato.

Bila je ovo petnaesta sezonska pobjeda Rome koja za Juventusom zaostaje jedanaest bodova i ima utakmicu više, dok je Pjaniću gol protiv Napolija bio četvrti u sezoni.

Fudbaler Rome je sada najefikasniji reprezentativac BiH u Seriji A, ispred Lulića (3 gola), Đurića (2 gola) i Zukanovića, koji se jednom upisivao u listu strijelaca.

Seria A, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Napoli 1:0 (Pjanić 25')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.