Luda završnica Primere: Tri velikana u borbi za tron
Foto: EPA

Pet kola prije kraja Primere

Luda završnica Primere: Tri velikana u borbi za tron

Midhat Šljivak

Loše igre Barcelone u finišu sezone donijele su priliku Atleticu i Real Madridu da se uključe u borbu za naslov prvaka.

Iako se prije nekoliko kola činilo kako Katalonce niko ne može zaustaviti na putu do titule, tri poraza u četiri posljednja kola donijeli su madridskim timovima priliku da se bore za naslov.

Atletico je s Barcom izjednačen na vrhu sa po 76 bodova, dok Real ima bod manje, pet kola prije kraja prvenstva.

Zanimljiv raspored imaju ova tri tima do kraja. Aktuelni prvak i još uvijek bar po gol-razlici vodeća Barcelona, ima tri gostovanja.

Prvi rival im je Deportivo, gostujuće bodove će tražiti još u Sevilli protiv Betisa, te protiv Granade. Kući Barcelona igra sa Sportingom i gradskim rivalom Espanyolom.

Atletico Madrid igra tri domaće utakmice. Ipak, prvo će na teško gostovanje u Bilbao ekipi Athletica, a gostovaće i u predgrađu Valencije ekipi Levantea.

Na Vicente Calderonu gostovaće Malaga, Rayo Vallecano i Celta iz Viga, te imaju poprilično dobar raspored do kraja.

Real Madrid ima bod manje od vodećeg dvojca, ali i nešto teži raspored. Bodove će Kraljevi tražiti na gostovanjima kod Raya, Real Sociedada i Deportiva, dok kući dočekuju Villarreal i Valenciju.

Izvjesno je da nas čeka zanimljiva završnica prvenstva i do samog kraja vjerovatno nećemo znati ime novog ili starog prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

tim broj bodova domaće utakmice gostujuće utakmice
Barcelona 76 Sporting, Espanyol Deportivo, Betis, Granada
Atletico Madrid 76 Malaga, Rayo, Celta Athletic, Lavante
Real Madrid 75 Villarreal, Valencia Rayo, Real Sociedad, Deportivo

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije