Novi poraz Barce, čeka nas luda završnica Primere

Valencia slavila na Nou Campuu

Novi poraz Barce, čeka nas luda završnica Primere

Edmir Škorić

Barcelona je doživjela još jedan poraz i tako se u potpunosti vratila neizvjesnost u španskoj Primeri.

Barca je ispala iz Lige prvaka nakon što je u prvenstvu poražena od Real Madrida, a kriza za tim Luisa Enriquea produžena je i nakon večerašnje slabe predstave protiv gostiju s Mestalle.

Barca je prva prijetila preko Messija i Neymara, ali Diego Alves je bio nesavladiv. Zatim je Suarez u 22. minuti pucao malo preko gola.

Kada se šanse ne iskoriste, obično dođe kazna. Tako je u 26. minuti Ivan Rakitić zatresao vlastitu mrežu nakon ubačaja Siqueire sa strane.

Dosta uzbuđena i u ostatku prvog dijela, a u samoj završnici Valencia postiže još jedan pogodak. Santi Mina je na ubačaj Daniela Pareja povisio na 2:0.

Na početku drugog dijela Rakitić prijeti, no nije bio dovoljno precizan. Barca se vraća u 63. minuti, kada je Messi pogodio nakon centaršuta Jordija Albe s lijeve strane. 

Katalonci onda kreću u potpunu ofanzivu, prijete sa svih pozicija, ali ni Neymar, ni Messi, ni Suarez, kao ni bilo ko drugi nije uspio da matira Diega Alvesa i Barca je morala da čestita gostima na pobjedi.

Sada, pet kola prije kraja, Barca i Atletico imaju po 76 bodova, Real Madrid 75 i bit će veoma uzbudljivo do kraja prvenstva.

Primera, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Valencia 1:2 (Messi 63/ Rakitić 26 - ag, Mina 45)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi