Ludi gradski derbi pripao Zukanovićevoj Sampdoriji
Foto: EPA

Pet golova u sjajnoj utakmici

Ludi gradski derbi pripao Zukanovićevoj Sampdoriji

Sampdoria je u 18. kolu Serije A u velikom gradskom derbiju kao gost savladala Genou rezultatom 3:2.

Igrao se 18. minut kada je Sampdoria došla u prednost, a pogodak je postigao Roberto Soriano. Dvadeset minuta kasnije, Eder je na asistenciju Cassana povisio na 2:0 i tako doveo svoj tim pred vrata, za njih, najvažnije pobjede u sezoni.

Početkom drugog poluvremena, Sampdoria je preko Soriana stigla i do trećeg pogotka, a asistirao mu je Cassano, koji je večeras bio vrlo raspoložen.

Iako se činilo da će gosti upisati ubjedljivu pobjedu, utakmica je ušla u vrlo zanimljiv finiš. Genoa je prvo u 69. minuti smanjila na 3:1 preko Pavolettija, da bi u isti igrač u 81. minuti doveo svoj tim na samo gol zaostatka.

Genoa je do kraja utakmice pokušala doći i do trećeg gola, ali su pomalo šokirani fudbaleri Sampdorije ipak izdržali i proslavili izuzetno bitnu pobjedu.

U timu Sampdorije našao se i naš Ervin Zukanović, koji je odigrao svih 90 minuta u pobjedi svog kluba nad gradskim rivalom.

Sampdoria je ovom pobjedom 'skočila' na 11. mjesto Serije A, dok je Genoa svojim petim uzastopnim porazom došla na korak od opasne zone.

Seria A, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa - Sampdoria 2:3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi