Ludilo na Hampden Parku i remi Škotske i Engleske

Kvalifiakcije za SP

Ludilo na Hampden Parku i remi Škotske i Engleske

Edmir Škorić

Reprezentacija Slovenije ostvarila je važnu pobjede u kvalikacijama za Svjetsko prvenstvo u grupi F, dok su Škotska i Engleska remizirali rezultatom 2:2.

Slovenci su se mučili sa Maltom u Ljubljani, ali su na kraju ipak došli do sigurne pobjede (2:0). Vodeći gol postigao je Josip Iličić u nadoknadi prvog dijela, da bi kasnije Novaković postavio konačnih 2:0.

Iako je Slovenija imala mnoštvo prilika, 90 minuta se igralo pred golom Malte, samo je dvaput gostujući golman vadio loptu iz mreže.

Engleska je imala puno teži posaoj jer je gostovala kod Škotske, ali na kraju je u historijskom preorketu zamalo poražena s 2:1, ali se spasila u nadoknadi.  Rezervista Oxlade-Chamberlain je u 70. minuti zabio za slavlje gostiju na Hampden Parku u Glasgowu, no tu priča nije završena. Zapravo, tek je počela.

U 87. minuti dosuđen je slobodni udarac u opasnoj zoni za Škotsku, a Griffiths zabija. Tri minute kasnije, slična situacija, Hart je opet nemoćan i opet je to majstorija Griffithsa. U samoj nadoknadi Harry Kane je pogodio za 2:2 i rastužio na kraju Hampden Park. 

Poslije nepotpunog šestog kola u grupi F Engleska je prva sa 14 bodova, Slovenija ima 11, a Slovačka devet, dok je četvrta Škotska sa osam bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U grupi C Sjeverna Irska je slavila s 1:0 protiv Azerbejdžana golom Dallasa, dok je Danska u Almatyju s 3:1 pobijedila domaći Kazahstan u grupi E i sada je drugoplasirana s 10 bodova, dok vodeća Poljska ima 13 bodova. Jorgensen, Eriksen i Dolberg su bili strijelci za Dance, a Kuat je jedini pogodio za domaću ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi