Ludilo na Luigi Ferrarisu: Reina od tragičara do junaka Milana!

Serije A

Ludilo na Luigi Ferrarisu: Reina od tragičara do junaka Milana!

E. Škorić

AC Milan je u sedmom kolu Serije A gostovao kod Genoe i na kraju uz dosta poteškoća ostvario pobjedu (2:1).

Rossoneri su imali tri uzastopna poraza, a situacija nije bila obećavajuća ni večeras poslije 45 minuta igre na Luigi Ferrarisu. Naime, Rossoneri su gubili s 1:0, pošto je Schone zabio gol u 41. minuti iz slobodnjaka, ali uz veliku pomoć Reine.

Iskusni golman Milana katastrofalno je reagovao i doslovno je počastio Đenovljane, a prethodno je šansu dobio da brani jer je Donnarummi pozlio prije meča.

Giampaolo je već na poluvremenu u igru ubacio Leaa i Paquetu i upravo je to razdrmalo stvari na terenu i Milan je uspio da preokrene.

Theo Hernandez je u 52. minuti postigao lijep gol iz 'mrtvog' ugla, a u 57. minuti dosuđen je penal za goste, uz isključenje Biraschija zbog igranja rukom. Kessie je bio precizan s 11 metara za preokret Milana.

U 79. minuti novi crveni karton, ovaj put beku gostiju Calabriji, pa se do kraja igralo 10 na 10. Prijetila je Genoa, Milan čekao priliku da iz kontre riješi sve, a najveće uzbuđenje viđeno je u nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reina je dodirnuo Kouamea koji je bio u šesnaestercu Milana, ovaj pao, a sudija pokazao na penal. I nakon VAR provjere, odluka nije promijenjena, pa je Genoa dobila veliku šansu da ostane neporažena. Kada je već izgledalo da Milan tone do kraja, Reina se pretvorio u junaka i odbranio udarac veznjaku domaćeg tima.

Milan nakon reprezentativne pauze ima priliku da uveže još jednu pobjedu, mada poznavajući crveno-crne ove sezone, Lecce može da bude jako nezgodan rival.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
kakav penal je sudio za genou hahahha nevjerovatno kakva mafija al im skide ćelavi brat
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi