Ludilo na Stamford Bridgeu: Morata u nadoknadi za pobjedu Chelseaja
Sjajna utakmica i filmski završetak meča u Londonu.

Plavci prošli u polufinale Carabao kupa

Ludilo na Stamford Bridgeu: Morata u nadoknadi za pobjedu Chelseaja

M. Šljivak

Chelsea pobijedio na Stamford Bridgeu ekipu Bournemoutha rezultatom 2:1 i oni su novi učesnik polufinala Carabao kupa.

Plavci su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč. Bournemouth je međutim bio težak zalogaj, ali na kraju je u pravoj ludnici Chelse stigao do prolaza

Chelsea je do vodstva došao u 11. minuti. Prelijepu akciju su odradili domaći fudbaleri, a na kraju ju je završio Willian za prednost od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao. Identična situacija viđena je u drugom poluvremenu. Chelsea je bio bolji tim, kreirao je šanse, ali se mreža nije tresla sve do nadoknade vremena kada je nastala prava ludnica.

Prvo su gosti preko Goslinga u 90. minuti poravnali na 1:1, ali već u narednom napadu Alvaro Morata pogađa za 2:1 i prolaz Plavaca dalje.

Asmir Begović nije bio u protokolu meča kod gostiju.

Carabao kup, četvrfinale:

Chelsea - Bournemouth 2:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi