Ludilo u Astani i finiš za infarkt

Neriješeno između Astane i Galatasaraya

Ludilo u Astani i finiš za infarkt

Midhat Šljivak

Fudbaleri Astane i Galatasaraya remizirali su (2:2) u 2. kolu grupe C Lige prvaka.

Odličan meč odigrala su ova dva tima, a na kraju su oba tima stigla do jednog boda.

Krenulo je dobro po turskog velikana. Sneijder se dva puta našao u dobrim šansama, ali su njegovi šutevi zaustavljeni. Ipak, u 31. minuti je Bilal Kisa prekrasnim pogotkom sa preko 30 metara donio prednost timu iz Istanbula od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Astana bila bolji rival. Napadi su im se isplatili u 77. minuti kada su stigli do prvog gola u Ligi prvaka. Vlastitu mrežu pogađa Hakan Balta za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, u 86. minuti Galata stiže do novog vodstva. Golman domaćeg tima Nenad Erić loše reaguje i šalje loptu u svoju mrežu za prednost istanbulskog tima.

Samo tri minute kasnije novi gol. Canas je šutirao glavom, a Lionel Carole je skrenuo loptu u mrežu za konačnih 2:2.

Bh. reprezentativac Marin Aničić je odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka grupa C, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Astana - Galtasaray 2:2 (Balta 77'ag, Canas 89' / Kisa 32', Erić 86'ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.