Ludilo u Brazilu: Navijači Santosa prekinuli meč uz žestoke sukobe sa policijom

Nisu se pomirili sa odlukom rukovodstva takmičenja

Ludilo u Brazilu: Navijači Santosa prekinuli meč uz žestoke sukobe sa policijom

M. Šljivak

Revanš meč južnoameričkog Copa Libertadoresa između brazilskog Santosa i argentinskog Estudiantesa prekinut je u 82. minuti.

Navijači Santosa nezadovoljni činjenicom da se njihov tim nalazi pred eliminacijom iz Copa Libertadores, odlučili su se da prekinu meč i došlo je do velikih sukoba sa policijom.

Pokušali su ući na teren. U tome su spriječeni i dobar dio navijača je od policije dobio žestoke batine, ali su ipak uspjeli sa nekoliko baklji pogoditi klupu sa gostujućim igračima.

Domaći fanovi su se na prekid meča odlučili nakon što je rukovodstvo takmičenja odlučilo da dan pred utakmicu za zelenim stolom pokloni pobjedu Estudiantesu u prvoj utakmici.

Susret je registrovan 3:0 za argentinski tim i to zbog činjenice da je u redovima Santosa igrao fudbaler koji nije imao pravo nastupa.

Do prekida meča rezultat je glasio 0:0 i Estudiantes nakon svega ide u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi