Dodo konačno prošao ljekarske preglede, uskoro se vraća u Brazil

Brazilski defanzivac nakon šest godina napušta Italiju

Dodo konačno prošao ljekarske preglede, uskoro se vraća u Brazil

Konačno je sve spremno za povratak lijevog beka Sampdorije Doda u Brazil. Naime, on je prošao ljekarske preglede, te bi uskoro trebao stići na posudbu u Santos.

Sampdorija neće zaraditi ništa od njegove posudbe, ali će Santos isplaćivati njegove plate do kraja sezone.

Italijanski mediji su saopštili da je Dodo pristao i na manja primanja samo kako bi se ostvario njegov prelazak u Santos.

Naime, njegov transfer je bio spreman već neko vrijeme, ali su ga odložili detaljni ljekarski pregledi i pregovori oko opcije otkupa ugovora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno su Sampdorija i Santos dogovorili otkup ugovora 26-godišnjaka po isteku posudbe, a brazilski klub će tada morati isplatiti oko 1.5 miliona eura.

Dodo je karijeru počeo u Corinthiansu iz kojeg je 2012. godine stigao u Romu. Nakon dvije sezone na Olimpicu, dvije sezone je nosio i dres Intera, a od 2016. godine je u Sampdoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi