Ludilo u Istanbulu: Galatasaray od 0:2 do 4:2 u drugom poluvremenu

Turska Super liga, 15. kolo

Ludilo u Istanbulu: Galatasaray od 0:2 do 4:2 u drugom poluvremenu

Galatasaray je na svom terenu ugostio ekipu Akhisar Belediye i slavio pobjedu rezultatom 4:2.

Ipak, nije dobro počelo za Galatu, naprotiv počelo je veoma loše. Maicon u 17. minuti izuzetno nespretno interveniše i postiže autogol za vodstvo gostiju.

Galata je pokušavala nakon ovog gola doći do poravnanja, a veliki podstrek im je dao sudija Ozturk kada je u 43. minuti pokazao diskutabilan crveni karton fudbaleru Akhisara Lopesu.

Ipak, dvije minute kasnije Akhisar vodio 0:2. Strijelac za goste je ovaj put bio Adin, koji je fantastično lobovao golmana Galate.

Domaći početkom drugog poluvremena ipak smanjuju prednost Akhisara. Igrala se 49. minuta kada je Fernando postigao lijep pogodak za 1:2, a samo tri minute kasnije Gomis pogađa za poravnanje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I Gomis će dobiti crveni karton, također diskutabilan, u 68. minuti, ali Galata dvije minute kasnije stiže do poptunog preokreta preko Belhande, koji rutinski pogađa nakon asistencije Denayera.

Nova tri boda Galate potvrdio je Feghouli u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi