Ludilo u Turskoj kolo prije kraja: Bešiktaš šokantno izgubio, ali nije gotovo, Fener je luzer godine

Drama do kraja

Ludilo u Turskoj kolo prije kraja: Bešiktaš šokantno izgubio, ali nije gotovo, Fener je luzer godine

E. Škorić

U Turskoj su danas odigrane utakmice 41. kola Superlige.

Bešiktaš je praktično mogao večeras postati prvak, ali je kod kuće poražen od Karagumruka s 2:1. Čudna utakmica, gosti su poveli preko Bertolaccija u 39. minuti, ali je Ghezzal u 54. minuti izjednačio rezultat.

Ervin Zukanović je isključen nakon drugog žutog kartona u 77. minuti, da bi samo tri minute kasnije Fabio Borini zabio za trijumf gostiju, koji zaista niko nije očekivao.

Bešiktaš ostaje lider sa 81 bodom, toliko ima i Galatasaray koji je danas pobijedio s 4:1 Denizlispor, ali međusobni omjer je u korist Bešiktaša. U posljednjem kolu Bešiktaš mora da slavi u Goztepeu za titulu. Galata dočekuje Yeni Malatyaspor i osluškivat će rezultat s meča Bešiktaša.

Najveći luzer je Fenerbahče, koji je od Sivasspora kod kuće poražen s 2:1. Da je slavio, Fener bi bio novi lider i u zadnjem kolu bi protiv Kayserispora imao baš sve u svojim rukama. Gol Cissea u nadoknadi bio je dovoljan tek za utjehu Fenera, čiji navijači prosto ne mogu da vjeruju kakva se šansa propustila.

Bilo je i uobičajenih čudnih rezultata koje krase tursko prvenstvo. Rizespor je s 5:3 slavio kod Gaziantepa, Genclerbirlig inakon preokreta slavio protiv Goztepea također s 5:3.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Erzurum je slavio u Alaniji s 3:2 uz preokret "iz keca u dvicu". Kasimpasa je pobijedila Ankargucu s 2:1, dok je Basaksehir odigrao 0:0 s Kayserisporom.

Već za vikend igra se posljednje kolo i bit će riješeno pitanje prvaka, a Fener se nada da će barem završiti ispred Galate i izboriti Ligu prvaka, no šanse su zaista male. Denizlispor je otpao i on seli u niži rang, no veliki je broj timova koji još imaju čemu da se nadaju. Kayerispor, Erzurum, Ankargucu i Genclerbirligi još nisu sigurni.

Top Komentari

zvjezdan10
haha veća namještaljka nego titula borca ,pokupili pare turci pa u zadnjem kolu kako je i planirano bešiktaš ovjerava titulu
1 3
Maestro
Gdje nađe 41. kolo?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi