Ludnica na Hampden Parku i velika drama: Škotska slavi McTominayja

Kvalifikacije za SP

Ludnica na Hampden Parku i velika drama: Škotska slavi McTominayja

Edmir Škorić

U jednoj od najuzbudljivijih utakmica dana Škotska je pobijedila Izrael s 3:2.

Škoti su ostvarili veliku pobjedu nad Izraelom i reklo bi se ovjerili drugo mjesto tri kola prije kraja, mada je Izrael još uvijek teoretski u igri jer ima četiri boda manje od večerašnjeg rivala.

Izrael je dva puta vodio, preživljavao pakao Hampden Parka, na kraju izgubio. Scott McTominay je u 94. minuti postigao svoj prvijenac u reprezentaciji Škotske.

Inače, Zahavi je u petoj minuti pogodio za vodstvo Izraela, a McGinn je u 30. minuti donio izjednačenje Škotima. Dvije minute kasnije, Dabbur pogađa za novu prednost Izraela.

U završnici prvog dijela Dykes je očajno pucao penal za Škotsku, koja pravi veliki preokret u nastavku. Upravo se Dykes u 57. minuti iskupio za promašaj, a onda duboko u nadoknadi McTominay zabija nakon prekida za veliko slavlje u Glasgowu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Grčka je na gostovanju kod Gruzije slavila s 2:0 i to sa dva gola u nadoknadi. Prvo je Bakasetas pogodio za 1:0, a ubrzo nakon toga Pelkas je stavio tačku na i. Grci9 su s 9 bodova treći u grupi B,m a ispred su Španija sa 13 i Švedska sa 12 bodova.

Šveđani su isuviše lako danas pobijedili Kosovo, bilo je 3:0. Istim je rezultatom Republika Irska slavila u gostima kod Azerbejdžana.

Top Komentari

Zoilomas
Nek su njih pa i nemoraju na svjetsko pise im se historijsko uspijece
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi