Ludnica na Otoku: Na tri meča postignuta 22 gola, najviše na Craven Cottageu

Championship

Ludnica na Otoku: Na tri meča postignuta 22 gola, najviše na Craven Cottageu

Edmir Škorić
Teme:

U mečevima 45. kola engleskog Championshipa viđeno je dosta pogodaka.

Posebno efikasan bio je duel između Fulhama i Sheffield Wednesdeyja na Craven Cottageu. Završen je rezultatom 5:3, a s nova dva gola Aleksandar Mitrović postao je prvi strijelac lige sa 26 pogodaka. Gol manje ima Brentfordov napadač Watkins.

Fulham je i dalje četvrti sa 80 bodova, a u zadnjem kolu gostuje Wiganu. Ovaj tim može da izbori direktan plasman u Premier ligu u slučaju da slavi kod Wigana, a da Brentford kod kuće ne pobijedi Barnsley, odnosno WBA ekipu QPR-a.

Realno gledajući, treba da se desi čudo da Fulham završi drugo iako je samo dva boda od drugog mjesta, ali po svemu sudeći će ovaj tim igrati doigravanje za treće preostalo mjesto koje vodi u viši rang.

Najbliže doigravanju za sada su Cardiff, Nottingham, Fulham i Brentford.

Spektakularan dan u Championshipu, budući da je duel QPR - Millwall završen rezultatom 4:3, kao i Blackburn - Reading, a po četiri gola pala su na mečevima Charlton - Wigan (2:2) i Middlesbrough - Cardiff (1:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi