Mitrović: Bio je to najstresniji dan, a onda sam ušao na WhatsApp...
EPA

Prisjetio se kako je došao u Fulham

Mitrović: Bio je to najstresniji dan, a onda sam ušao na WhatsApp...

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović prisjetio se kako je u januaru 2018. godine završio u Fulhamu.

Partije koje Mitrović pruža u dresu Fulhama ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. U 34 utakmice je zabio 23 pogotka, što ga čini najboljim strijelcem u Championshipu, a sve to za rezultat je dalo da se danas brojni klubovi otimaju za njegove usluge.

No, malo ko zna kroz kakav je stres Mitrović prolazio prije nego što ga je Fulham doveo u svoje redove. Najprije je bilo zamišljeno da ide u Anderlecht, otputovao je čak u Brisel na potpis, ali Belgijanci su se u posljednji čas predomislili jer nisu uspjeli da prodaju Teodorczyka u Udinese.

Ostao je usamljen u jednom hodniku u Briselu...

"To je bio jedan od mojih najstresnijih dana u životu", izjavio je Mitrović za magazin FourFourTwo, pa nastavio:

"Pozvali su me iz Newcastlea i rekli da me sada hoće Middlesbrough, rekao sam im da želim da idem bilo gdje i počeli smo pregovarati s tim klubom. No, onda sam ušao u WhatsApp i vidio ime Slaviše Jokanovića. Prije samo nekoliko dana on me je zvao da dođem u Fulham, ali ja sam mu rekao da imam već završen transfer u Anderlecht..."

Odlučio je da se javi srbijanskom treneru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo mi je dosadno u tom trenutku i poslao sam mu poruku: 'Zdravo, kako si?' Objasnio sam mu da mi je transfer propao, a on mi je odgovorio da mu je i dalje potreban napadač."

U međuvremenu Fulham je otkupio Mitrovićev ugovor, a na njemu će predstojećeg ljeta, po svemu sudeći, zaraditi između 25 i 35 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi