Ludnica od utakmice u Domžalama, Ibričić dobio direktan crveni karton

Mura izvukla bod u šokantnom finišu

Ludnica od utakmice u Domžalama, Ibričić dobio direktan crveni karton

Prvi meč današnjeg programa 12. kola slovenačke Prve lige donio je izuzetno zanimljiv meč u kojem su Domžale i Mura odigrali neriješeno 2:2.

Domaći su poveli sa 1:0 golom Ibraimija u 24. minuti, a osam minuta kasnije je fudbaler Domžala Morris dobio drugi žuti karton i ostavio svoj tim sa desetoricom na terenu.

Domžale je čuvao prednost, ali je u 60. minuti ostao bez još jednog igrača. Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić dobio je direktan crveni karton, ali to nije spriječilo njegove saigrače da sa čak dva igrača manje dođu do povećanja prednosti. Klemenčić je u 85. pogodio za 2:0 i tada se činilo da će Domžale do pobjede.

Međutim, gosti su u 87. minuti konačno iskoristili čak dvojicu igrača više na terenu i preko Sirka smanjili na 2:1, da bi potom u trećoj minuti nadoknade isti igrač šokirao domaće pogodivši za remi.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Domžale nastavlja s neubjedljivim partijama ove sezone i sada je peto na tabeli sa 14 bodova, dok je Mura ovim bodom pobjegla iz zone ispadanja i sada je osma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi