Ludnica u Astani, Celtic strepio i nakon 5:0 iz prvog meča

Astana nije uspjela

Ludnica u Astani, Celtic strepio i nakon 5:0 iz prvog meča

E. Škorić

Astana je večeras ugostila Celtic u uzvratu play-offa Lige prvaka, te je bila na dobrom putu da možda napravi najveći preokret u historiji ovog sporta.

Celtic je sa 5:0 slavio u Škotskoj i činilo se da je već tada sve riješeno, no uzvrat donosi dosta uzbuđenja i Astana je vjerovala u čudo, posebno nakon 4:1 vodstva, no ostalo je sve na nadanju.

Autogolom Ajera Kazahstanci su poveli u 26. minuti, ali je Sinclair u 34. minuti izjednačio na 1:1. Na početku drugog dijela Muzhikov i Twumasi donose Astani 3:1 prednost, a gol Twumasija u 69. minuti digao je publiku na noge.

I kada su se domaći nadali čudu i da će 7:1 pobjedom proći dalje, Celtic je preko Ntchama i Griffitsa vratio Celtic (4:3), pa će slavni škotski klub igrati grupnu fazu Lige prvaka.

U redovima gostiju novopečeni bh. reprezentativac Jozo Šimunović nije igrao jer je pošteđen, dok je Mario Aničić proveo 90 minuta u odbrani Astane, a Srđan Grahovac je u igru ušao u 13. minuti umjesto povrijeđenog Kleinheislera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Astana će igrati najesen u Evropskoj ligi, dok će Celtic sada čekati rivale u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog natjecanja.

Liga prvaka, play-off, revanš:
Astana - Celtic 4:3 (Ajer 26 - ag, Muzhikov 48, Twumasi 49, 69/ Sinclair 34, Ntcham 81, Griffiths 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi