Ludnica u Istanbulu: Bešiktaš stigao veliku prednost Benfice
Foto: EPA

Benfica ispustila vodstvo od 3:0

Ludnica u Istanbulu: Bešiktaš stigao veliku prednost Benfice

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bešiktaša i Benfice remizirali su (3:3) u susretu 5. kola grupe B Lige prvaka.

Odličan meč odigran je u Istanbulu. Benfica je imala tri gola prednosti nakon 45 minuta igre, ali je Bešiktaš stigao do boda na kraju.

Poveli su nakon 10 minuta igre kada je mrežu domaćeg tima pogodio Guedes, da bi zatim pogađali Samedo u 25. i Fejsa u 31. minuti za uvjerljivih 3:0 nakon pola sata igre u ovom meču.

Vodstvom gostiju od 3:0 se otišlo na odmor, a Bešiktaš je u 58. minuti uspio da dođe do gola koji ih je vratio u život Spektakularan gol škaricama postigao je Cenk Tosun za smanjenje rezultata na 3:1.

Bešiktaš se potpuno vratio u meč u 83. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a precizan je Ricardo Quaresma za 3:2.

Do kraja je domaći tim stigao do jednog boda. Vincent Abobuakar je u 89. minuti postavio konačnih 3:3 i to nakon fantastične asistencije Quaresme.

Liga prvaka, 5. kolo, grupa B:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bešiktaš - Benfica 3:3 








NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti